SuperConcrete polírozott beton

Tudta, hogy a betont is lehet polírozni? Ez a Superconcrete!

Ha vadonatújnak tűnő, jó minőségű, kiváló keménységű felületet akar a régi, megkopott, elhasználódott betonpadlója helyére, akkor nem muszáj felbontani és újra betonozni vagy csak egy újabb betonréteget felvinni rá. Elegendő lehet a betonpolírozás! Ugyanígy, az új betonfelületek esetén is egy egészen különleges felületet kapunk, ha a betont polírozzuk!

A betonplírozás előnyei

  • Tökéletesen sima, egybefüggő, pormentes felület.
  • Fokozott teherbírás, keménység és kopásállóság.
  • Könnyen tisztítható, nem porzik.
  • Egyedi esztétikai megoldások.
  • Rendkívül magas fényű bevonat.
  • Alacsony karbantartási költség.

A betoncsiszolás folyamata

A betoncsiszolás folyamata többszakaszos, egyre finomabb csiszolásból, majd polírozásból áll. Régi, használt padlóknál először természetesen az olyan hibákat kell javítani, mint amit a a repedések vagy a sérülések jelentenek. A padló ugyanakkor síkba is csiszolható, valamint az aljzatkiegyenlítő rétegek, illetve az esetleges korábban rákerült ragasztóréteg is eltávolítható róla.

A csiszolási munka során mind a régi, mind az új betonpadlóknál feltűnhetnek lyukak, zárványok az anyagban, ezért a betonfelületeket egy közbenső szakaszban speciális tömítőanyaggal is kezeljük. Az ezt követő utolsó csiszolási szakaszok végeredményeként egy sima, egybefüggő, pormentes és ragyogó betonpadlót kapunk. A csiszolás természetesen teljesen pormentesen zajlik, ugyanis a csiszológépekbe beépített elszívó-szerkezet gondoskodik a minél kevesebb szennyeződéssel járó munkavégzésről.

Végül pedig a kész padló felületét - attól függően, hogy milyen funkciója lesz a későbbiekben, milyen teherbírásra méretezzük - különböző felületkezelő anyagokkal vonjuk be. Ezáltal a polírozott padlót olyan tulajdonságokkal tudjuk felruházni, melyek igazán kiemelkedővé teszik a hagyományos betonpadlóhoz képest.

Superconcrete: az egyedi betonpadló

A felületet éppen az teheti különlegessé, hogy a beton-textúrában a csiszolás során láthatóvá válnak a benne elhelyezkedő kavicsok, melyek gyönyörű, egyedi mintázatot rajzolnak ki.

Ha egy kifejezetten látványos betonpadlót szeretne, akkor még a csiszolás, illetve a beton öntése előtt végig kell gondolni, hogy milyen lehetőségeket nyújt a beton, mint anyag, milyen színek és textúrák alakíthatók ki az egyes alkotóelemek, például a különböző méretű kavicsok és adalékok használata révén. A csiszolás segítségével ezeket tudjuk kiemelni, ezektől válhat látványossá és egyedivé a betonpadlónk.